Tietoja minusta

Oma kuva
Ristiinrastiin Suomen ja Italian väliä reissaava nuori tyttö kirjoittelee elämästään ja ehkä siinä välissä jotain jopa ruuanlaitosta. A young girl traveling from Finland to Italy and back writes about her life and maybe even about cooking.

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

SHOPPAILUA yms

HUH. on kyllä ollu tosi mielenkiintonen kokemus tähän asti ! Asun nyt jo perjaattees kolmannes paikassa tänne tulon jälkee (jos leirii ei lasketa). Täs perhees on siis afs työntekijä ja sen poika joka opiskeleeTorinos yliopistossa ni ei oo kotona oikein koskaan. Mutta ei perheestä sen enempää vaan koulusta. Ensinnäkin ekat pari päivää olin 4BE:llä mut sit vaihoinki parin päivän jälkeen 4AE:lle joka on muuten paljon kivempi :) Kavereita on kaikki uudelt luokalta koska meitä on siellä vaan 15, 3 poikaa ja loput tyttöjä! Kaikki mun luokalta on ysivitosia eli vuoden nuorempia mut toisella nelosluokalla kaikki on ysinelosia..>:D? Ainiin ku alotin uudella luokalla mun enkun ope laitto oppilaat arvaa että mistä maasta oon tullu ja eikös ekana arvauksena ollukkin RUOTSI. Koulussa oppiaineet olis varmaan aika helppoja jos ymmärtäisinki jotain..paitsi taloustieto joka on tietenki italian tietoutta josta ei oo mulle mitään hyötyä enkä muutenkaan tykkää siitä.

Suomen koulu on kyl jotain niin erilaista verrattuna italiaan. Kaikista hauskinta tähän mennessä on kyllä ollu se ku jotku opettajat ei osaa sanaakaan englantia ja esim mantsan tunnilla kaikki oppilaat puhu open nenän edessä siitä mm. kuinka meidän opettaja näyttää maahiselta jne :'---DDd ja eihän se raukka ymmärtäny sanaakaan.

Mulla on ollu aika paljo vapaapäiviä ja muutenki vapaata ku koulu loppuu yheltä. Tiistaisin ja torstaisin lähetään Jacquelinen kanssa koulu(i)lta Torinoon italiantunneille jotka on ollu tähän mennessä ihan liian helppoja. Ja yleensä, niinku tänäänki, jäädään tunnin jälkeen shoppailee hetkeks keskustaa vaikka en oo ostanu ku vasta pari rannekoruu ku siel on niin kallista. Muut oppilaat on tosi kivoi kans italiantunneilla mut en ymmärrä miten yks kiinalainen poika pärjää ku se ei osaa italiaa eikä enkkua. Aina ku yritetään kommunikoida sen kanssa ni tulee niin paljo väärinkäsityksiä että huhuh sentään. Onneks meiän ryhmäs on kiinalainen tyttö joka ymmärtää vähän enkkuu ni yritetään sit sen avulla saada sanottuu asiamme sille.

Torstaina olin nykytaiteen museossa joka oli kyl aika mielenkiintonen :o Käytiin kattoo vaa yks näyttely ja osa niist veistoksist oli tosi rumia mut osa hyvin tehtyjä ja jänniä. Kuvishissan ope on kyl tylsä enkä tajuu mitään sen puheesta joka harmittaa ku se on kuitenki yks kiinnostavimmista aineista . Ja eilen tunneil en tajunnu mitään/meil ei ollu opettajii niinku ei tänääkää jokasel tunnil ni piirtelin tatskoja ja jos se ei oo kiellettyy ottaa vaihos tatskaa ni otan varmaa tääl! Mun assistentin 2 kaverii on tatuointitaiteilijoita ni se sano et voin ottaa siel ja saan alennust koska oon sen kaveri ::)


                              tässä nyt nää tatskat mitkä piirsin itelleni :)

                               mun huone tän viikon :D (on muute neljäkerroksinen talo)
                                                                     
                                        vihdoin näit italialaisilla tunnettuja rannekoruja
                                                             vaihtareitaaa!
             näihinhän meni vaan 100euroa ((: (versacen yellow diamond, 2mekkoa tally weijlistä, pari korua ja neule)
Huh tehtiin tervetulojuhlaa "äitin" kanssa korvapuusteja jotka onnistu yllättävän hyvin :----)!! ja suurin osa vieraistaki sano että oli tosi hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti